Home De commissies Groen Commissie Wethouder op de koffie

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

05

nov

Wethouder op de koffie PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Joop Croonen   

Kopje koffieWethouder Marleen Sanderse op de koffie   

 

Op onze bestuurvergadering van 4 november was Marleen Sanderse, de wijkwethouder van het Naarderwoonbos, onze gast. We hebben elkaar bijgesproken over een aantal actuele buurtonderwerpen;

 

Follow-up van de recente Groeninspectie Naarderbos 

Van de wijkschouw van september jl. (zie bericht hieronder) zijn nu enkele acties uitgevoerd; Meest in het oog springend is de renovatie van de bestrating rond de havens.

Veel acties zullen de komende maanden worden meegenomen tijdens het winteronderhoud door de afdeling Groenvoorziening.

Over een aantal acties zal eerst nog moeten worden overlegd met de Groencommissie en betrokken buurtbewoners: het eindige groenbudget maakt keuzes noodzakelijk;

 

Aanleg voetpad tussen tunneltje en Bolwerk

Na de illegale bomenkap door de gemeente langs de Hoofdgracht hebben wij als buurt aangegeven een voetpad te willen op de vrijgekomen plek; Op dit moment moeten voetgangers tussen het tunneltje en het fietspad naar het Bolwerk, over de weg lopen. Omwille van de veiligheid willen we een voetpad aanleggen op de ontbrekende verbinding.

Wethouder en bestuur hebben zich gecommitteerd er alles aan te doen dit voor de buurtvergadering van het voorjaar 2015 te hebben gerealiseerd.

 

Nachtvissers

Op verzoek van onze vereniging heeft de gemeente eerder dit jaar in de APV opgenomen dat nachtvissen met een onderkomen (tentje) in het Naarderwoonbos niet langer is toegestaan. Dit om de privacy van bewoners te respecteren en omwille van hygiene (geen toiletten).

Helaas moeten we constateren dat het verbod deze zomer vaak is overtreden.

We hebben de wethouder aangegeven dat wij de indruk hebben dat de gemeente niet handhaaft: een nachtelijk onderkomen (tent of brolly) wordt door de gemeente oogluikend toegestaan en op sommige plekken zelfs gefaciliteerd. Nachtvissen

Als bestuur hebben we aangegeven af te willen van deze grijze regel: wij willen een verbod op nachtvissen in onze woonwijk met of zonder paraplu of tent, zoals in veel andere gemeentes gebruikelijk is. Buiten de bebouwde kom zijn langs het Gooimeer kilometers oever beschikbaar om nachtelijk te vissen.

De wethouder heeft toegezegd de regelgeving voor nachtelijk vissen in Muiden en Bussum , maar ook in andere Nederlandse gemeentes te inventariseren. Wordt vervolgd dus.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op woensdag, 05 november 2014 20:06
 
Verwante artikelenNieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht